Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви днес, че обмисля скъсване на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви днес, че обмисля скъсване на
Коментари Харесай

Зеленски обмисля скъсване на отношенията с Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи през днешния ден, че обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с Русия и упрекна тази страна, че приготвя продължение на своята военна експанзия в родината му, съобщи Франс прес.

" Получих искане от министерството на външните работи да се прегледа въпросът за разкъсване на дипломатическите връзки сред Украйна и Русия ", съобщи Зеленски. " Ще прегледам този въпрос незабавно ", добави той. 

Държавният глава също по този начин изиска неотложно прекъсване на руско-германския газопровод " Северен поток 2 ". " Постигнахме единодушие за нуждата от неотложно въвеждане на наказания поради новия акт на експанзия против Украйна ", акцентира Зеленски, визирайки Русия. Той направи тези изявления на обща конференция с гостуващия му президент на Естония Алар Карис.

Володимир Зеленски не вижда нараснал риск от война макар решението на Русия да признае самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република в Източна Украйна, съобщи ДПА.

" Смятаме, че няма да има огромна война против Украйна ", съобщи Зеленски след среща през днешния ден в Киев с естонския президент Алар Карис.

По думите му обаче при положение на ескалация може да бъде въведено военно състояние.

Зеленски отхвърли настояванията на представители на отцепническите райони в Източна Украйна за евакуиране на украинските държавни сили от намиращите се под контрола на Киев елементи от Донецка и Луганска област. 

" Ние не беседваме с тях. Не знаем кои са те ", съобщи Зеленски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР